Tatuaje din Borneo

Executarea unui tatuaj in stil traditional in Borneo. More »

Alaska: Tribul Tlingit

Tatuajele din triburile Tlingit More »

Angelina Jolie

Tatuajul cu tigrul bengalez a lui Angelina Jolie More »

Tatuaj Maori

Sef de trib Maori More »

India- Nagaland

India: ţărâmul cernelii veşnice More »

Tatuaje Budiste

Wat Bang Phra More »

 

Charles Wagner

Wagner castiga faima; nu respecta codul sanitar 1898 – 1 ianuarie, 1953

Samuel O’Reily a preluat un ucenic numit Charles Wagner si in decursul razboiului americano-spaniol din 1898, O’Reily si Wagner au lucrat peste program deoarece marinarii se aliniau ca sa fie tatuati cu imagini simbolizand serviciul lor din razboi. La acea vreme, 80% din barbatii inrolati in Marina SUA erau tatuati

Pana in 1900 erau studiouri de tatuaj in fiecare oras major din SUA. Designuri pentru tatuaje erau produse pentru artistii care nu desenau bine. Cand O’Reilly a murit in 1908, Wagner a preluat studioul Chatham Square si si-a patentat propria masina electrica de tatuat. Marinarii au continuat sa ii fie clienti iar afacerea lui Wagner a primit un mare boost in 1908 cand ofiterii marinei au decretat ca “tatuajele indecente sau obscure pot duce la lasarea la vatra, dar marinarul are oportunitatea de a modifica tatuajul, situatie in care poate continua sa serveasca in marina”.  Cand Wagner a fost intrebat de catre ziarul PM in 1944, a estimat ca in afara de acoperirea numelor fostelor iubite, munca care i-a adus cei mai multi bani de-a lungul anilor a fost ordinul naval din 1908

charles-wagner-tattooed-girls

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Wagner a fost adus la Curtea Magistratilor din New York sub acuzatia de nerespectare a Codului Sanitar; el i-a spus judecatorului ca era prea ocupat sa sterilizeze acele deoarece facea munca esentiala pentru efortul de razboi: tatuarea de haine pe femei goale astfel incat mai multi soldati sa intre la Marina. Judecatorul probabil a crezut ca aceasta este o aparare pe masura. L-a amendat pe Wagner cu zece dolari si i-a spus sa isi curete acele.

Wagner a estimat ca in decursul carierii sale a tatuat zeci de mii de indivizi, inclusiv peste cincizeci de atractii la circ. Clientii lui includeau oameni din toate paturile sociale. Sunt fotografii in haine de gala, complet cu palarie si butoni, tatuand o femeie eleganta din inalta societate.

Wagner a fost primul american care a practicat cu succes tatuarea cosmetica a buzelor femeilor, obrajilor si sprancenelor. Tatua de asemenea, si caini si cai astfel incat sa poate fi identificati in caz de furt. Era de asemenea cunoscuta abilitatea lui de a combina si organiza diverse modele micute pentru a face un model armonios mai mare.

Wagner a continuat sa tatueze pana in ziua mortii lui din 1 ianuarie, 1953. Avea 78 de ani si lucrase ca artist profesionist de mai bine de 60 de ani. Dupa moartea lui, continutul studioului a fost aruncat la groapa de gunoi. Toate desenele sale originale au fost distruse. A tatuat mii de indivizi si sute de artisti i-au admirat modelele si au tatuat variatii ale acestora. Astazi este recunoscut ca fiind o influenta majora in arta clasica americana a tatuajului.

charles-wagner-tattoo-machine

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*