Tatuaje din Borneo

Executarea unui tatuaj in stil traditional in Borneo. More »

Alaska: Tribul Tlingit

Tatuajele din triburile Tlingit More »

Angelina Jolie

Tatuajul cu tigrul bengalez a lui Angelina Jolie More »

Tatuaj Maori

Sef de trib Maori More »

India- Nagaland

India: ţărâmul cernelii veşnice More »

Tatuaje Budiste

Wat Bang Phra More »

 

Tatuajele din patrimoniul maritim Britanic

Tu ai vrea un tatuaj?

Conform celor mai recente cercetări răspunsul cel mai probabil ar fi un: DA.

O cincime dintre adulţii britanici contemporani au fost împregnaţi la un moment dat. Odată considerate apanajul unei varietăți desubculturi-criminali, marinari, prostituate, motocicliști -tatuarea este acum ceva obişnuit. Samantha Cameron are tatuaj (un delfin discret sub glezna), la fel ca actriţa Charlize Theron (un pește pe glezna ei și o floare pe picior). Angelia Jolie are prea multe pentru a putea fi numerate, la fel şi David Beckham (inclusiv numele soției sale Victoria, care a fost transcris greşit în hindi).

Cu toate acestea,în timp ce presade astăzi este încântat de fiecare gravurăde neșters nou, acest fetiş pentru tatuare în rândul elitei societății nu este nouă. Într-adevăr, cu peste o sută de ani în urmă, tatuajul a fost cel mai nou joc printre cei foarte bogați, în cercurile cele mai la modă din Londra: un memento artistică asupra marilor realizări al imperiului.

Cu siguranță originea tatuajelor moderne  sunt iubite, chiar dacă sunt dureroase:

tatuaje_old_school_britanice
Ce ar fi un stimulent suficient de bun pentru a suporta atâtea dureri este greu de spus, nimeni nu ar putea da vreodată cel mai mic sau cel mai bun motiv pentru asta.
În 1769, naturalistul Sir Joseph Banks, care a servit ca botanist în primul voiaj a lui Captain Cook pe Pacific, a devenit primul european, care a speculat în privinţa motivului pentru care tatuarea este atât de iubită printre polinezieni nativi pe care le-a întâlnit. Răspunsul i-a scăpat, dar el a concluzionat:

Eventual…superstiția ar putea avea ceva de-aface cu asta. Nimic altceva în opinia mea nu ar putea fi un motiv suficient de bun pentru așa ceva, pare un obicei absurd.

În timp ce Banks a catalogat nativii “complicate, modele de cerneală absurde, ” această nedumerire nu a stat în calea descrierii detaliate, în cazul în care mofturosul, a fost mulţumit şi uimit de modul în care efectu ltatuajului a fost atins. În luna august din  anul 1769 el a remarcat că instrumentele utilizate s-au făcut din os și coajă și se taie în dinți ascuțiți, apoi urmează penetrarea pielii”,atât de adânc încât fiecare accident vascular cerebral este urmată de o cantitate mică de sânge”. Nu este o coincidență faptul că unele dintre primele referiri la ” tatuaţilor sălbatici “, în Anglia a apărut în urma întoarcerii lui Cook din Pacificul de Sud; “tatuaj” vine de lacuvântul Tahitian; tatau, însemnând “pentru a marca”.

Nici aspectele sângeroase al aceastei forme de artă nu i-au descurajat pe membrii echipajului lui Cookde la puţină experimentare.Oamenii lui au fost printre primii europeni care au dobandit si au invatat tatuajele polineze, stabilind o tendință care în cele din urmă s-a răspândit în rândul Marinei Regală. Până în secolul al 19-lea 90 la sută din marinari au purtat un tatuaj ca o amintire a călătoriilor lor îndepărtate Oiconografie unică a apărut: o broască ţestoasă a semnalat faptul că purtătorul său a trecut ecuatorul, o ancoră Atlanticul, un dragon pentru cei care au servit pe o stație din China. O apreciere decalificare complicate implicate în tatuarea maternă a fost larg răspândită, dl Earle, raportorul pe HMS Beaglebord a lui Darwin, un cartuș-cutie acoperităcu pielea unei căpetenii a lui, remarcând în jurnalul său:

…Cel mai plăcut a fost să privesc cum respectă aceşti sălbatici plata la arte plastice.

În timp ce existența precară a câinilor de mare vechi a fost un strigăt de departe din înalta societate engleză, acesta din urmă nu a pierdut. În 1774 când bărcile întoarse acasă, el a adus cu el ca suvenir într-un final: un războinic polinezian tatuat numit Omai. El a făcut senzație peste noapte. Introdus la George III și dus la deschiderea de stat a Parlamentului, Omai cu fața vopsită i-a încântat pe obsedaţii clasei superioare, şi a adus ceva nou la Londra.

model-tatuaj-britanic-old-school

Cu toate acestea, a trecut un timp înainte ca nebunia tatuarii să fi fost prinsă. Un pic mai târziu, cănd prinţul Bertie (mai târziu Edward VII) au contribuit la modă pentru arta corporală, printre clasele superioare britanice. Prințul a fost primul tatuat în anul 1862, în Țara Sfântă, cu un design “Crucea Ierusalimului”. Surse sugerează el nu sa oprit la unul și fiii lui, Ducele de Clarence și Ducele de York (mai târziu regele George al V-), ambele ținute la tradiția familiei în timp ce slujea în străinătate. Tendința s-a răspândit de-a lungul caselor regale din Europa.

Într-adevăr, între 1870 și 1890 tatuaje mai mari complexe au fost foarte răspândite în grupul claselor superioare – chiar și în rândul femeilor – The New York Times, în 1879 a remarcat:

… Că în Anglia este considerat un lucru obișnuit și corespunzătoar pentru ca tatuajul să înfrumuseţeze piciorul unui femei tinere.

Membrii elitei sociale s-au adunat în saloane pentru a jumuli parțial și a scoate în evidență costisitoare si dureroasele arte corporale dobândite. Artiști calificați au fost greu de găsit. Mama lui Winston Churchill, Jennie a avut un şarpe mofturos gravat strategic pe încheietura mâinii ei, ea ar putea fi acoperită cu o brățară cu diamante. Se zvonește că fiul ei a urmat-o cu o ancoră pe antebraț.

Tatuajele … au trecut de la sălbatici la marinari, de la marinar la marinari neexperimentat. De atunci a trecut prin întregul strat social.

Clasa înaltă a circuitului agricol, culturi minoritare, au venit să domine tendințele tatuajelor. Mulți marinari au rămas fideli acestei forme de artă ca un semn de călătorie, dovada identității, sentimentul de apartenență și bărbăției (era încă dureroasă). Soldații au urmat exemplul. Între timp, de la începutul anilor 1800, cultura minorității celălalt asociat cu tatuare a fost proletariat penal. Nu este o coincidență faptul că abilitatea lui Sherlock Holmes “de a recunoaște un tatuaj a jucat un rol important în cel mai vechi caz înregistrat de al său. Acest lucru este foarte strâns legat cu Criminologia în timp: deși parțial din clasa de mijloc de proiecție, incidența ridicată a tatuajului în rândul deținuților a fost văzut ca o dovadă exterioară a criminalității lor. “Născut pentru a fi spânzurat” nu a fost o inscripție mai puțin frecventă.

Cei mai mulți par să fie de acord că până în 1970 nu, dar după aceea, din nou (tatuajele) au devenit foarte la modă și ele par să fi crescut în popularitate de atunci. Cu puțin mai mult de un deceniu în urmă existau 300 saloane de tatuaje din Marea Britanie, acum există peste 1.500. Celebritate alimentată, tatuajul a devenit în final o modă de înaltă calitate, un accesoriu pe stradă. Și în timp ce un absolvent de artă este la fel de probabil va deveni un tattoo artist profesionist, multe din simbolurile tradiționale navale rămân la fel de popular ca niciodata: stil vechi înghite, nave și iubite abandonate sunt în curs de o renaștere.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*